Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz
Recetas-de-la-abuela-tortilla-paisana

Tortilla paisana

Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 30 mins Tiempo de cocción 30 mins Tiempo total 1 hr
Porciones: 6
Mejor temporada: Suitable throughout the year

Descripción

Un dos clásicos da gastronomía española que foi pasando de xeración en xeración. A orixe da tortilla paisana sitúase nas zonas agrícolas, onde se combinaban ingredientes básicos do campo e a gandería para crear receitas nutritivas e saborosas. Esta tortilla con verduras, hortalizas, chourizo (e ás veces tamén xamón) é un exemplo que non podía faltar no noso receitario da avoa.

Ingredientes

Elaboración

Vídeo
  1. Primeiro cocemos os chícharos, que poden ser frescos ou conxelados. 
  2. Mentres, picamos a cebola, os pementos, a cebola e a cabaciña. 

  3. Cortamos tamén o chourizo (e se queremos engadirlle xamón), en daditos. 

  4. Pochamos a cebola e ímoslle engadindo o pemento verde e vermello. 

  5. Engadimos as patacas, a cabaciña, o chourizo e, finalmente, os chícharos. Deixámolo cociñar aproximadamente 30 minutos. 

  6. Mentres batemos os ovos co sal e cos taquitos de chourizo. 

  7. Cando a verdura e as patacas estean tenras, retirámolas do lume, escorremos o aceite e incorporámola aos ovos. Mesturamos ben. 

  8. Callamos a tortilla polas dúas caras, deixando o centro zumarento.

  9. ¡A comer tortilla paisana!

Palabras claves: tradicional, caseira, avoa
Leave a Comment

Your email address will not be published.