Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Bratapfelkuchen, a torta de mazá das avoas alemás

Porciones: 6 Tiempo total: 9 hrs 55 mins Dificultad: Intermediate
Tarta-de-manzana-asada

Bratapfelkuchen, a torta de mazá das avoas alemás

Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 40 mins Tiempo de cocción 75 mins Tiempo de descanso 8 hrs Tiempo total 9 hrs 55 mins
Porciones: 6
Mejor temporada: Suitable throughout the year

Descripción

Unha sobremesa tradicional alemán que combina masa crebada, mazás asadas, crema, pasas e améndoas. Unha auténtica delicia das avoas xermanas que pasou de xeración en xeración e que se toma especialmente en Nadal e celebracións importantes. Apunta a receita e próbaa cos teus invitados.

Ingredientes

Para a base

Para o recheo

Elaboración

Masa crebada

  1. Mesturamos a fariña, o azucre e o fermento en po. 

  2. Engadimos o ovo e a manteiga en anacos e amasamos todo ben ata conseguir unha masa uniforme e sen grumos. Metemos uns 30 minutos na neveira.

  3. Estendemos a masa nun molde desmontable de 25 cm, previamente engraxado, cubrindo o fondo e os bordos. 

Recheo

  1. Mentres quentamos o leite e a nata, mesturamos a fariña, o azucre, o azucre avainillado e a fécula. Agregamos os ovos e mesturamos todo ata que quede unha masa suave. 

  2. Poñemos a mestura anterior nunha pota a lume lento. Imos agregando aos poucos o leite quente e a nata, revolvendo constantemente, ata que espese. 

  3. Preparamos pásalas poñéndoas primeiro en auga fervendo uns 5 minutos. Logo quitamos a auga e agregamos o ron, deixando que maceren un pouco. 

  4. Lavamos as mazás, pelámolas e quitámoslles o corazón. 

  5. Colocamos as mazás peladas no molde, repartidas por toda a superficie, e esparexemos pásalas polos ocos e por encima das mazás. 

  6. Vertemos a crema que preparamos encima, cubrindo ben as mazás e os ocos. E enfornamos ao redor dunha hora ou hora e cuarto a unha temperatura de 180ºC, cubrindo o molde con papel de aluminio aos 20 ou 30 minutos. Uns 10 minutos antes de terminar a cocción, destapamos e espolvoreamos por encima as améndoas laminadas, deixando que se douren. 

  7. Deixamos arrefriar a torta varias horas... e a gozar desta sobremesa das avoas alemás!

Palabras claves: internacional, nadal, sobremesas
Leave a Comment

Your email address will not be published.