
Bratapfelkuchen, a torta de mazá das avoas alemás
Descripción
Unha sobremesa tradicional alemán que combina masa crebada, mazás asadas, crema, pasas e améndoas. Unha auténtica delicia das avoas xermanas que pasou de xeración en xeración e que se toma especialmente en Nadal e celebracións importantes. Apunta a receita e próbaa cos teus invitados.
Ingredientes
Para a base
Para o recheo
Elaboración
Masa crebada
-
Mesturamos a fariña, o azucre e o fermento en po.
-
Engadimos o ovo e a manteiga en anacos e amasamos todo ben ata conseguir unha masa uniforme e sen grumos. Metemos uns 30 minutos na neveira.
-
Estendemos a masa nun molde desmontable de 25 cm, previamente engraxado, cubrindo o fondo e os bordos.
Recheo
-
Mentres quentamos o leite e a nata, mesturamos a fariña, o azucre, o azucre avainillado e a fécula. Agregamos os ovos e mesturamos todo ata que quede unha masa suave.
-
Poñemos a mestura anterior nunha pota a lume lento. Imos agregando aos poucos o leite quente e a nata, revolvendo constantemente, ata que espese.
-
Preparamos pásalas poñéndoas primeiro en auga fervendo uns 5 minutos. Logo quitamos a auga e agregamos o ron, deixando que maceren un pouco.
-
Lavamos as mazás, pelámolas e quitámoslles o corazón.
-
Colocamos as mazás peladas no molde, repartidas por toda a superficie, e esparexemos pásalas polos ocos e por encima das mazás.
-
Vertemos a crema que preparamos encima, cubrindo ben as mazás e os ocos. E enfornamos ao redor dunha hora ou hora e cuarto a unha temperatura de 180ºC, cubrindo o molde con papel de aluminio aos 20 ou 30 minutos. Uns 10 minutos antes de terminar a cocción, destapamos e espolvoreamos por encima as améndoas laminadas, deixando que se douren.
-
Deixamos arrefriar a torta varias horas... e a gozar desta sobremesa das avoas alemás!