fbpx
Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Croquetas de ovo frito e chourizo

croquetas-huevos-fritos

Croquetas de ovo frito e chourizo

Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 40 mins Tiempo de descanso 50 mins Tiempo total 1 hr 30 mins
Porciones: 6
Mejor temporada: Suitable throughout the year

Descripción

Un dos grandes clásicos dos receitarios das avoas e das mellores combinacións para unhas croquetas. Os ovos fritos con chourizo son un dos mellores pratos que poderás comer... imaxínao dentro dunha croqueta. 

Ingredientes

Elaboración

  1. Facemos catro ovos fritos e reservamos 

  2. Cortamos o chourizo en tacos e salteamos con un pouco de aceite. 

  3. Na mesma tixola na que salteamos os chourizos, facemos a bechamel.

  4. Incorporamos a manteiga e cando se funda, engadimos a fariña e revolvemos para que se integre. Agregamos o leite e, a lume lento, revolvemos sen parar ata que empece a espesar.

  5. Cortamos os ovos fritos, mesturámolos co chourizo e incorporámolo á bechamel. Mesturamos ben para repartir ben o produto pola masa.

  6. Deixamos arrefriar na neveira uns 50 minutos. 

  7. Unha vez estea a masa fría, collemos porcións, dámoslle forma coa man e pasámolas por ovo e pan relado. Repetimos a mesma operación ata acabar a masa. 

  8. Fritimos en abundante aceite.

  9. ¡Croquetas listas para comer!

Palabras claves: tradicional, caseira, aboa
Leave a Comment

Your email address will not be published.