Croquetas de ovo frito e chourizo
Descripción
Un dos grandes clásicos dos receitarios das avoas e das mellores combinacións para unhas croquetas. Os ovos fritos con chourizo son un dos mellores pratos que poderás comer... imaxínao dentro dunha croqueta.
Ingredientes
Elaboración
-
Facemos catro ovos fritos e reservamos
-
Cortamos o chourizo en tacos e salteamos con un pouco de aceite.
-
Na mesma tixola na que salteamos os chourizos, facemos a bechamel.
-
Incorporamos a manteiga e cando se funda, engadimos a fariña e revolvemos para que se integre. Agregamos o leite e, a lume lento, revolvemos sen parar ata que empece a espesar.
-
Cortamos os ovos fritos, mesturámolos co chourizo e incorporámolo á bechamel. Mesturamos ben para repartir ben o produto pola masa.
-
Deixamos arrefriar na neveira uns 50 minutos.
-
Unha vez estea a masa fría, collemos porcións, dámoslle forma coa man e pasámolas por ovo e pan relado. Repetimos a mesma operación ata acabar a masa.
-
Fritimos en abundante aceite.
-
¡Croquetas listas para comer!