Receitas de outono para gozar os sabores de tempada
Cabaza, cogomelos, higos, castañas, xudías, brócoli, marmelo, mandarina… Estamos nun momento de intensos sabores e de produtos de tempada perfectos para preparar pratos de culler e receitas da avoa. Apunta as nosas receitras de outono e anímache a encher de sabor a túa mesa.
Caen follas, os días fanse máis curtos… e chegan algúns dos produtos con máis sabor de fogar de todo o ano. O outono é momento de recoller cogomelos, castañas, higos; de volver gozar co sabor cítrico das mandarinas; de recuperar guisos e potaxes. Deixámosche unha selección de receitas de outono para que poidas gozar destes produtos de tempada que tanto nos gustan.
Receitas con cabaza
É un dos produtos máis vinculados ao outono e ás celebracións do samhain e de todos os santos. Ten un común co ovo algúns importantes beneficios para a saúde: contén luteína e zeaxantina, é rica en vitaminas do complexo B, en outeiro e minerais como ferro, manganeso e fósforo. Así que se os combinas terás dobre ración de súper alimento. E que mellor maneira de facelo que cunha deliciosa tortilla? Esta proposta da Cociña de Frabisa é perfecta para balancear a dozura da cabaza coa intensidade do chourizo. Próbaa!
Pero tamén podes gozar da unión destes dous grandes alimentos cunha suave crema de cabaza coroada cun ovo poché. Deixámosche os tips para que o prepares neste post.
E, por suposto, a cabaza é unha gran aliada para sobremesas. O Pumpkin Cake é unha das tortas reinas da tempada. Podes facela con esta receita de Directo ao Padal.
Receitas con cogomelos
Chega o outono e os bosques énchense de cogomelos e fungos. Os meses de outubro e novembro son os mellores para coller unha cesta, saír ao monte e recoller estas delicias da natureza. Iso si, sempre acompañados dun experto que saiba diferenciar perfectamente as variedades comestibles das velenosas.
Boletus, níscalos, rebozuelos, linguas de vaca, cogomelos de cardo ou senderuelas son algunhas das que poderás levarche a casa para preparar estas receitas de outono que che propoñemos: un simple, pero sabrosísimo, revolto de cogomelos; unha quiche de cogomelos de outono, como esta que che propoñemos no noso receitario; ou unhas croquetas de boletus, como estas que propoñen en Receita miña seguindo o estilo de Berasategui.
Receitas con castañas
Outra das raíñas indiscutibles das receitas de outono. Este froito tan habitual en Galicia é un alimento versátil e con sabor tan inconfundible que fará únicos os pratos nos que se inclúa. Podes asalas e unilas a outra das súas compañeiras outonais, os cogomelos. Poderás preparar unha deliciosa ensalada tépeda, con ovo cocido e espárragos ou este revolto de Cousas de Milia.
A torta de castañas é moi típica da festividade de San Martiño, que se celebra en Ourense o 11 de novembro. Podes unirche á efeméride coa nosa receita, aínda que tamén temos outras deliciosas propostas de sobremesas con castañas, perfectas para esta época do ano.
Receitas con higos
Na nosa selección de receitas de outono tampouco poden faltar os higos. Que tal se empezamos cuncha ensalada tépeda? Esta de higos, rúcula, aguacate, queixo de cabra e ovo poché é perfecta para un entrante ou para unha comida ou cea lixeira. A combinación é toda unha explosión de sabor.
Tamén podes probar unha quiche de higos. Podes facela con queixo de cabra; con queixo feta ou con cogomelos e xamón. Tamén hai opcións sen gluten, como esta que propoñen en Glutendence.
E para a sobremesa, unha torta de higos, améonda e mel, como esta de Directo ao Padal ou esta impresionante alternativa de La Cocina de frabisa con crema pasteleira. O broche perfecto para as nosas receitas de outono.