Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Tarta de Santiago para celebrar o Día de Galicia

Porciones: 6 Tiempo total: 1 hr 15 mins Dificultad: Intermediate
Tarta-de-santiago
Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 15 mins Tiempo de cocción 30 mins Tiempo de descanso 30 mins Tiempo total 1 hr 15 mins
Porciones: 6
Mejor temporada: Suitable throughout the year

Descripción

É un das sobremesas máis coñecidas de Galicia, por iso non podía faltar para celebrar o seu día. E con só tres ingredientes.

Ingredientes

Instrucciones

Vídeo
  1. Bater os ovos co azucre nun bol ata que branqueen.

  2. Mesturar a améndoa co batido anterior con espátula e con movementos envolventes ata incorporala ben.

  3. Untar un molde con manteiga e papel parafinado no fondo tamén untado con manteiga.

  4. Verter a mestura e meter a forno prequentado a 180 graos uns 30 minutos (isto dependerá do forno).

  5. Dejar enfriar la tarta un rato y mientras pintar una cruz de Santiago. Colocar la cruz encima de la tarta, fijándola con alfileres, y espolvorear con azúcar glass. 

  6. Retirar la cruz con cuidado y ¡lista para comer!

Palabras claves: Sobremesa, receta galega, receta tradiciona, amendoa
Archivar en
Leave a Comment

Your email address will not be published.