Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Salpicón de polbo e lagostinos

Salpicón-de-pulpo

Salpicón de polbo e lagostinos

Dificultad: Beginner Tiempo de preparación 25 mins Tiempo de descanso 15 mins Tiempo total 40 mins
Mejor temporada: Suitable throughout the year

Descripción

Traémosche un entrante perfecto para este nadal! Unha receita tradicional nas casas galegas, nunha versión máis reducida en ingredientes, pero co protagonismo do cefalópodo rei en Galicia. Con este sinxelo salpicón de polbo e lagostinos vas gañarche a todos os teus invitaods. Deixámosche aquí todos os pasos para preparalo. Teralo listo en poucos minutos!

Ingredients

Elaboración

  1. Cocemos os ovos (8-10 minutos), o polbo (25 minutos) e as gambas (5 minutos).

  2. Mentres tanto, cortamos os pementos e a cebola en brunoise. Mesturámolas nun bol.

  3. Unha vez cocido o polbo, cortamos as patas en rodajas.

  4. Tamén pelamos as gambas, quitamos as cabezas e reservamos o corpo para o salpicón.

  5. Cortamos os ovos cocidos en dados pequenos e reservamos.

  6. Agora preparamos a vinagreta mesturando aceite de oliva, vinagre, pimentón doce e sal.

  7. Agora mesturamos todos os ingredientes nun bol. Botar a vinagreta sobre o salpicón, remover ben e deixar na neveira 1 hora.

  8. Para empratar, colocar o salpicón nun prato fondo ou en recipientes individuais, decorar con ovo cocido e perexil.

  9. E prato listo para gozar!

Palabras claves: navidad, casera, principal, tradicional
Leave a Comment

Your email address will not be published.