Rosquillas de anís fritidas
Descripción
É unha das sobremesas tradicionais do entroido galego, pero tamén unha das que se preparan durante todo o ano para merendas e almorzos. Unha receita que se foi transmitindo de xeración en xeración e que nos traslada á infancia na casa da avoa. Aínda que é un pouco laborioso, é fácil de preparar.
Ingredientes
Elaboración
-
Bater os ovos e mesturalos nun bol co azucre. Seguimos batendo ata que quede unha escuma esbrancuxada.
-
Engadir á mestura anterior, o aceite, o anís, a reladura de limón e a pitada de sal. Integramos todo ben.
-
Mesturamos o 80% da fariña coa levadura. Colocámolo sobre unha superficie lisa, ou nunha cunca, e facemos un burato no medio creando unha especie de volcán.
-
Vertemos a mestura líquida no centro do volcán e comezamos a mesturar coa fariña. Primeiro facémolo cunha espátula ou cun garfo, pero a medida que vai espesando, imos amasando coas mans. Engadir fariña ata que quede unha masa manexable que non se pegue aos dedos.
-
Facemos unha bola á masa e deixámola reposar durante media hora.
-
Cando a masa esté lista, cortamos anacos pequenos e formamos unha bola. Aplanamos un pouco a bóla e facemos un burato no medio e moldeamos cos dedos para darlle forma de rosca. Repetimos este proceso ata rematar a masa.
-
Preparamos una sartén con abundante aceite para freír. Lo calentamos, sin que llegue a humear, y freímos las rosquillas en tandas de 5 o 6. Hay que controlar la temperatura del aceite para que no se caliente demasiado a medida que hacemos las rosquillas. Lo mejor es, una vez alcanzada la temperatura adecuada, bajar a temperatura media.
-
Para rematar, sacamos primeiro as rosquillas para un papel absorbente, para que absorba o exceso de aceite. Deixamos arrefriar, pasamos a unha bandexa e espolvoreamos con azucre glas.