Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Ponche de ovo do Nadal

Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 30 mins Tiempo de descanso 20 mins Tiempo total 50 mins
Porciones: 6
Mejor temporada: Winter

Descripción

Sinxelo e cun sabor que lembra ás natillas caseiras, este ponche merece un lugar destacado no teu receitario do Nadal.

Ingredientes

Elaboración

Vídeo
Off On
  1. Mesturamos o leite, a nata, a canela en rama e o azucre avainillado nun cazo. Deixamos ferver, logo retiramos do lume, deixámola infusións uns 10 minutos e coamos.

  2. Separamos as xemas das claras (que gardamos para outra receita). Montamos as xemas co azucre, removendo ben cunhas baleas ata que queden ben mesturadas e cremosas.

  3. Engadimos a mestura de leite frío e cocemos todo xunto de novo. Cando rompa a ferver, engadimos unha copa de coñac e removemos (obviamos esta última parte se queremos unha versión sen alcol que poderán tomar tamén os nenos).

  4. Vertemos a mestura en vasos ou copas e tapamos con filme transparente. Metemos na neveira e deixamos arrefriar unha hora.

  5. Mentres, montamos a nata, colocámola dentro dunha manga pasteleira e reservámola tamén na neveira.

  6. Sacamos os vasos de ponche da neveira, decoramos coa nata montada e espolvoreamos con canela en po.

  7. Listo para gozar deste saboroso peche de cea!

Palabras claves: Nadal, receitas caseiras, sobremesas
Archivar en
Leave a Comment

Your email address will not be published.