Ponche de ovo do Nadal
Descripción
Sinxelo e cun sabor que lembra ás natillas caseiras, este ponche merece un lugar destacado no teu receitario do Nadal.
Ingredientes
Elaboración
-
Mesturamos o leite, a nata, a canela en rama e o azucre avainillado nun cazo. Deixamos ferver, logo retiramos do lume, deixámola infusións uns 10 minutos e coamos.
-
Separamos as xemas das claras (que gardamos para outra receita). Montamos as xemas co azucre, removendo ben cunhas baleas ata que queden ben mesturadas e cremosas.
-
Engadimos a mestura de leite frío e cocemos todo xunto de novo. Cando rompa a ferver, engadimos unha copa de coñac e removemos (obviamos esta última parte se queremos unha versión sen alcol que poderán tomar tamén os nenos).
-
Vertemos a mestura en vasos ou copas e tapamos con filme transparente. Metemos na neveira e deixamos arrefriar unha hora.
-
Mentres, montamos a nata, colocámola dentro dunha manga pasteleira e reservámola tamén na neveira.
-
Sacamos os vasos de ponche da neveira, decoramos coa nata montada e espolvoreamos con canela en po.
-
Listo para gozar deste saboroso peche de cea!