Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Ovos recheos de paté de mexillóns

Ovos recheos de paté de mexillóns

Dificultad: Beginner Tiempo de preparación 20 mins Tiempo de descanso 10 mins Tiempo total 30 mins
Porciones: 6
Mejor temporada: Suitable throughout the year

Descripción

Os ovos recheos son un dos pratos máis fáciles e versátiles que podes preparar. Aquí deixámosche unha receita diferente e orixinal, con paté de mexillóns. Moi fácil, deliciosa e perfecta para levar de picnic, para un entrante ou para poñer de aperitivo. 

Ingredentes

Elaboración

  1. Poñemos os ovos para cocer en auga con sal e vinagre durante 10 minutos. Retiramos e deixamos arrefriar. 

  2.  Mentres os ovos arrefrían, cunha batedora trituramos os mexillóns cunhas culleradas de escabeche. 

  3. Engadimos o queixo en crema e integramos ben cos mexillóns triturados. 

  4. Cortamos os ovos pola metade e quitamos a xema. 

  5. Cortamos os ovos pola metade e quitamos a xema. 

  6. Machucamos a metade das xemas e engadímolas á mestura de mexillóns e queixo para completar o paté. Se quede moi espeso, podemos engadir un par de culleradas máis de escabeche para alixeirar. 

  7. Enchemos os ovos cocidos co paté. 

  8. Cortamos uns anacos de cebola e colocámolos encima do ovo. 

  9. Reservamos na neveira ata a hora para comer ou de saír para o picnic. 

  10. ¡Aquí tienes la vídeo receta!

Palabras claves: tradicional, romaría, picnic
Leave a Comment

Your email address will not be published.