Ovos o prato
Descripción
É un dos pratos clásicos do receitario español, cunha gran versatilidade para engadir ou cambiar ingredientes. Nós optamos por un pisto de verduras e hortalizas de base, xamón e, por suposto, o sabor inigualable dos ovos Demillo (de galiñas alimentadas con millo).
Ingredientes
Elaboración
-
Cortamos hortalizas en anacos pequenos.
-
Poñemos un pouco de aceite nunha tixola e pochamos a ceboliña e o pemento.
-
Engadimos agora o resto de hortalizas, salpimentamos e cociñados ata que estean tenras.
-
Incorporamos por último os chícharos e deixamos que se quenten un intre.
-
Repartimos o pisto en catro cazolas de barro, engadimos uns liscos de xamón e cascamos un ovo encima.
-
Salpimentamos os ovos e metemos no forno uns minutos, aproximadamente 8/10 minutos.
-
Retiramos cando a clara estea branca, controlando que a xema non calle e quede seca.