Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Ovos o prato

Ovos o prato

Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 20 mins Tiempo de cocción 20 mins Tiempo total 40 mins
Porciones: 4
Mejor temporada: Suitable throughout the year

Descripción

É un dos pratos clásicos do receitario español, cunha gran versatilidade para engadir ou cambiar ingredientes. Nós optamos por un pisto de verduras e hortalizas de base, xamón e, por suposto, o sabor inigualable dos ovos Demillo (de galiñas alimentadas con millo). 

Ingredientes

Elaboración

  1. Cortamos hortalizas en anacos pequenos. 
  2. Poñemos un pouco de aceite nunha tixola e pochamos a ceboliña e o pemento.
  3. Engadimos agora o resto de hortalizas, salpimentamos e cociñados ata que estean tenras. 
  4. Incorporamos por último os chícharos e deixamos que se quenten un intre. 
  5. Repartimos o pisto en catro cazolas de barro, engadimos uns liscos de xamón e cascamos un ovo encima. 
  6. Salpimentamos os ovos e metemos no forno uns minutos, aproximadamente 8/10 minutos. 
  7. Retiramos cando a clara estea branca, controlando que a xema non calle e quede seca.
Palabras claves: saudable, tradicional, casera, entrantes
Archivar en
Leave a Comment

Your email address will not be published.