Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Orellas de Carnaval

Porciones: 6 Tiempo total: 1 hr 50 mins Dificultad: Intermediate
Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 20 mins Tiempo de cocción 30 mins Tiempo de descanso 1 hr Tiempo total 1 hr 50 mins
Porciones: 6
Mejor temporada: Suitable throughout the year

Descripción

As orellas son outra das receitas tradicionais galegas da época de Entroido, unha sobremesa sinxela que pasou de xeración en xeración e xa aparecía recollido na Cociña Galega de Álvaro Cunqueiro. O seu nome débese a que a súa forma lembra ás orellas do porco, e a súa orixe parece estar relacionado co xaxún da coresma.

Ingredientes

Elaboración

Vídeo
  1. Lavamos el limón y la naranja rallamos la piel. Reservamos. 

    Lavamos o limón e a laranxa relamos a pel. Reservamos.

  2. Derretimos a manteiga e mesturamos nun bol grande coa auga, o anís e os ovos, o belisco de sal, o azucre e a ralladura de laranxa e limón. Mesturamos todo ben ata que non queden grumos.
  3. Empezamos a incorporar la harina poco a poco, mezclando con una varilla o un tenedor primero y luego con las manos. El objetivo es que quede una masa un poco grasosa, manejable y un poco húmeda al tacto. 

  4. Deixamos repousar a masa, tapada cun pano a temperatura ambiente, durante unha hora.
  5. Unha vez repousase, collemos anacos de masa do tamaño dunha noz e estirámola co rodete ata que quede unha capa moi fina de masa. Se a masa se pega, poñemos un pouco de aceite no rodete.
  6. Cando arrefríen, espolvoreamos con azucre glass... e sobremesa de entroido listo!

  7. Fritimos en aceite abundante, dándolles a volta para que se douren polos dous lados. Imos retirando para unha fonte con papel absorbente. 
     
  8. Cando arrefríen, espolvoreamos con azucre glass... e sobremesa de entroido listo!

Palabras claves: Entroido, sobremesas, tradicional, galega
Leave a Comment

Your email address will not be published.