
Orellas de Carnaval
Descripción
As orellas son outra das receitas tradicionais galegas da época de Entroido, unha sobremesa sinxela que pasou de xeración en xeración e xa aparecía recollido na Cociña Galega de Álvaro Cunqueiro. O seu nome débese a que a súa forma lembra ás orellas do porco, e a súa orixe parece estar relacionado co xaxún da coresma.
Ingredientes
Elaboración
Vídeo
-
Lavamos el limón y la naranja rallamos la piel. Reservamos.
Lavamos o limón e a laranxa relamos a pel. Reservamos. -
Derretimos a manteiga e mesturamos nun bol grande coa auga, o anís e os ovos, o belisco de sal, o azucre e a ralladura de laranxa e limón. Mesturamos todo ben ata que non queden grumos. -
Empezamos a incorporar la harina poco a poco, mezclando con una varilla o un tenedor primero y luego con las manos. El objetivo es que quede una masa un poco grasosa, manejable y un poco húmeda al tacto.
-
Deixamos repousar a masa, tapada cun pano a temperatura ambiente, durante unha hora.
-
Unha vez repousase, collemos anacos de masa do tamaño dunha noz e estirámola co rodete ata que quede unha capa moi fina de masa. Se a masa se pega, poñemos un pouco de aceite no rodete.
-
Cando arrefríen, espolvoreamos con azucre glass... e sobremesa de entroido listo!
-
Fritimos en aceite abundante, dándolles a volta para que se douren polos dous lados. Imos retirando para unha fonte con papel absorbente.
-
Cando arrefríen, espolvoreamos con azucre glass... e sobremesa de entroido listo!