Ñoquis de boniato á carbonara
Descripción
Unha alternativa aos tradicionais ñoquis de pataca cun ingrediente que ten grandes beneficios para a nosa saúde: o boniato. Unha receita algo laboriosa, pero moi sinxela de seguir.... e sobre todo cun sabor que che encantará. E para complementar, a tradicional carbonara, unha das grandes salsas que nos deu a cociña italiana. A combinación é espectacular.
Ingredientes
PARA LOS ÑOQUIS
PARA LA SALSA CARBONARA
Elaboración
-
Lavamos os boniatos e asámolos no forno a 180º durante 45 minutos.
-
Cando os boniatos arrefríen, pelámolos, poñémolos nun bol e esmagámolos cun garfo ou un machacador.
-
Engadimos a xema do ovo, sal e pementa e integramos todo ben.
-
Imos engadindo aos poucos a fariña, ata que quede unha masa que se poida manipular ben.
-
Imos facendo rolos coa masa e cortándoos en dados. Tamén se pode usar unha manga pasteleira.
-
Espolvoreamos os anacos cun pouco de fariña, para que non se peguen.
-
Cocemos os ñoquis en auga con sal durante uns 5 minutos. O mellor é facelo en quendas pequenas para que non se peguen. Cando empecen a flotar, saberás que están listos e podes sacalos.
PREPARA LA SALSA CARBONARA
-
Douramos en guanciale nun tixola. Non fai falta que lle poñas aceite, coa súa propia graxa será suficiente.
-
Cando estea feito, retírao da tixola, excepto 1/4 parte, que seguirás cociñando ata que quede crujiente. Resérvao.
-
Separa as xemas de 3 ovos e ponas nun bol, xunto con outro ovo enteiro. Báteo e engade a pementa e o queixo relado.
-
Verte a mestura de ovo e queixo na tixola na que preparaches o guanciale e engade tamén as 3/4 partes de guanciale tenro. Revolve ben
-
Engade na tixola unha pouco da auga de cocción dos ñoquis, sen parar de remover para que o ovo non se calle.
-
Engade agora os ñoquis e mestúraos coa salsa.
-
Só queda empratar, decorar co guanciale crujiente... e gozar deste saboroso prato!