Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Ñoquis de boniato á carbonara

Ñoquis-de-boniato

Ñoquis de boniato á carbonara

Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 50 mins Tiempo de cocción 10 mins Tiempo total 1 hr
Porciones: 4
Mejor temporada: Suitable throughout the year

Descripción

Unha alternativa aos tradicionais ñoquis de pataca cun ingrediente que ten grandes beneficios para a nosa saúde: o boniato. Unha receita algo laboriosa, pero moi sinxela de seguir.... e sobre todo cun sabor que che encantará. E para complementar, a tradicional carbonara, unha das grandes salsas que nos deu a cociña italiana. A combinación é espectacular.

Ingredientes

PARA LOS ÑOQUIS

PARA LA SALSA CARBONARA

Elaboración

  1. Lavamos os boniatos e asámolos no forno a 180º durante 45 minutos. 

  2. Cando os boniatos arrefríen, pelámolos, poñémolos nun bol e esmagámolos cun garfo ou un machacador. 

     
  3. Engadimos a xema do ovo, sal e pementa e integramos todo ben. 
  4. Imos engadindo aos poucos a fariña, ata que quede unha masa que se poida manipular ben.

  5. Imos facendo rolos coa masa e cortándoos en dados. Tamén se pode usar unha manga pasteleira. 

  6. Espolvoreamos os anacos cun pouco de fariña, para que non se peguen. 

  7. Cocemos os ñoquis en auga con sal durante uns 5 minutos. O mellor é facelo en quendas pequenas para que non se peguen.  Cando empecen a flotar, saberás que están listos e podes sacalos.

PREPARA LA SALSA CARBONARA

  1. Douramos en guanciale nun tixola. Non fai falta que lle poñas aceite, coa súa propia graxa será suficiente.

  2. Cando estea feito, retírao da tixola, excepto 1/4 parte, que seguirás cociñando ata que quede crujiente. Resérvao. 

  3. Separa as xemas de 3 ovos e ponas nun bol, xunto con outro ovo enteiro. Báteo e engade a pementa e o queixo relado.  

  4. Verte a mestura de ovo e queixo na tixola na que preparaches o guanciale e engade tamén as 3/4 partes de guanciale tenro. Revolve ben 

  5. Engade na tixola unha pouco da auga de cocción dos ñoquis, sen parar de remover para que o ovo non se calle. 

  6. Engade agora os ñoquis e mestúraos coa salsa.  

  7. Só queda empratar, decorar co guanciale crujiente... e gozar deste saboroso prato!

Palabras claves: saudable, caseira
Leave a Comment

Your email address will not be published.