Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Mousse de turrón

Porciones: 4 Tiempo total: 1 hr 45 mins Dificultad: Intermediate
Mousse-turron-recetas-navidad

Mousse de turrón

Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 45 mins Tiempo de descanso 60 mins Tiempo total 1 hr 45 mins
Porciones: 4
Mejor temporada: Winter

Descripción

Este Nadal elixe unha maneira diferente para comer o turrón. Este mousse é o broche ideal para as túas #comida e ceas do Nadal, unha sobremesa diferente, cunha textura suave e un sabor de 10. Atréveche a cambiar a normas e serve o turrón doutra maneira.

Ingredientes

Para decorar

Elaboración

  1. Cortamos o turrón en anacos pequenos e reservamos. 

  2. Separamos as claras das xemas. Poñemos as claras en un  bol e 2 das xemas noutro.  

  3. No bol das xemas, engadimos 50 ml de leite e batemos con balea.   

  4. Quentamos a mestura a lume suave, removendo constantemente para que non calle.  Cando estea morna, retiramos. 

  5. Engadimos ao vaso da batedora co turrón. Trituramos ata obter unha crema suave e homoxénea. 

  6. Montamos as claras a punto de neve.  Cando estean case montadas, engadimos 2 culleradas de azucre e seguimos batendo.  
  7. Integramos as claras en dous partes á mestura de turrón e removemos cunha espátula.  

  8. Mesturamos todo ben con movementos envolventes.  

  9. Repartimos a mousse en vasos e deixamos arrefriar na neveira 1 hora. 

  10. Antes de servir, decoramos cun anaco de barquillo, unha frambuesas e unha folla de menta.

Palabras claves: Nadal, Tradicional, Sobremesa
Leave a Comment

Your email address will not be published.