
Merluza a mariñeira
Descripción
Unha desas receitas de toda a vida, que foron pasando de xeración en xeración, e que nunca pasan de moda. É perfecta para o menú do Nadal porque a pescada é un deses peixes que gustan a nenos e adultos. É fácil de elaborar, rápida... e co toque de ovo cocido Demillo, irresistible. Próbaa!
Ingredientes
Elaboración
-
Cocemos os ovos 8-10 minutos e reservamos
-
Limpamos os lagostinos e reservamos
-
Nunha cazola baixa con aceite de oliva, preparamos un sofritido cunha cebola e dous dentes de allo picados.
-
Engadimos tamén o tomate. Cando a cebola empece a estar traslúcida, engadimos unha culler de fariña.
-
Removemos para que se toste a fariña e incorporamos 75 ml de viño branco.
-
Deixamos que se evapore o alcol e engadimos dous ou tres cacitos de fumé.
-
Incorporamos a pescada á cazola. Salpimentamos e deixamos que se cociñe uns 5 minutos.
-
Engadimos os lagostinos pelados, e un pouco de perexil picado.
-
Cociñamos outros 5 minutos e engadimos o ovo cocido.
-
Empratamos... e a comer!