Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Filloas galegas de leite

Porciones: 6 Tiempo total: 1 hr 5 mins Dificultad: Intermediate
Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 15 mins Tiempo de cocción 30 mins Tiempo de descanso 20 mins Tiempo total 1 hr 5 mins
Porciones: 6
Mejor temporada: Winter

Descripción

Non confundir cun crepe! As filloas son unha das receitas imprescindibles no " Entroido" galego, unha sobremesa tradicional que non falta en ningunha casa galega durante estas datas... e durante o resto do ano. 

As primeiras referencias claras desta sobremesa remóntanse á época romana, pero hai indicios de que xa os pobos celtas podían preparar algo parecido.

Ingredientes

Elaboración

Vídeo
  1. Batemos os ovos nun bol e engadimos o leite, a auga e o chisco de sal. 

  2. Mesturamos todo ben. Imos engadindo a fariña tamizada, revolvendo ben para ligar a masa e que non queden grumos. A masa non debe quedar espesa, senón máis ben líquida, homoxénea e sen grumo. 

  3. Deixamos repousar a masa unha media hora, máis ou menos. 

  4. Poñemos ao lume unha tixola antiadherente (ou unha filloeira) e co fondo liso, para que a calor se reparta uniformemente. Cando tome temperatura, engraxamos co anaco de touciño picado nun garfo (se non tes touciño, pódese pintar con aceite de oliva, repartindo ben por toda a superficie). Cun cullerón, collemos masa e a vertemos na tixola e, virando a tixola con movementos circulares, estendémola ben para que cubra toda a superficie de maneira uniforme, creando unha capa fina. 

  5. Con un cucharón, cogemos masa y la vertemos en la sartén y, girando la sartén con movimientos circulares, la extendemos bien para que cubra toda la superficie de manera uniforme, creando una capa fina. 

  6. Cando os bordes da filloa se empecen a separar da tixola, dámoslle a volta cos dedos e deixamos que se faga polo outro lado. 

  7. Repetimos este proceso co resto da masa ata terminala. 

  8. Agora só queda decidir con que comes as túas filloas: soas, con azucre, con canela, con mel, con chocolate... ou mesmo recheas cos restos do cocido. Están buenísimas con todo!

Palabras claves: Entroido, tradicional, repostería, postres, galicia
Leave a Comment

Your email address will not be published.