Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Empanadillas de queixo e marmelo

Empanadillas

Empanadillas de queixo e marmelo

Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 20 mins Tiempo total 20 mins

Descripción

Queixo e marmelo! Este é o broche de ouro de moitas comidas en Galicia, unha das nosas sobremesas tradicionais. E como fanáticos e defensores que somos da tradición galega, esta combinación non podía quedarse fóra do noso receitario. Así que o convertemos en empanadilla.

Ingredients

Instrucións

  1. Quentamos nun cazo a auga, o aceite e o leite ata que fervan. Arrefriamos e engadimos sal á mestura

  2. Colocamos nunha cunca a metade da fariña e poñemos ovo no medio.

  3. Vertemos a mestura de auga, aceite e leite sobre a fariña e o ovo e revolvemos.

  4. Vamos engadindo fariña ata que quede unha masa que non se pegue nas mans.

  5. Retiramos a masa do bol, espolvoreamos fariña sobre unha mesa e estirámola con un rodete. 

  6. Sobre cada círculo, colocamos un anaco de queixo e un anaco de marmelo.

  7. Dobramos o círculo pola metade para envolver o queixo e o marmelo e selamos cun garfo.

  8. Fritimos as empanadillas en aceite abundante e quente.

  9. ¡Listas para comer!