Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Crema de coliflor con ovo escalfado

Porciones: 4 Tiempo total: 1 hr Dificultad: Intermediate
Crema-de-coliflor-recetas-de-Navidad

Crema de coliflor con ovo escalfado

Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 60 mins Tiempo total 1 hr
Porciones: 4
Mejor temporada: Winter

Descripción

A coliflor é un dos ingredientes tradicionais do Nadal en Galicia. A receita máis típica é o Bacallau con coliflor á galega, pero nós propoñémosche que a incorpores ao teu menú do Nadal doutra forma: en crema. É un primeiro prato perfecto para as ceas ou comidas das festas, ou unha saudable alternativa para os días posteriores aos grandes banquetes. Sempre complementada co ovo escalfado, un cociñado saudable e delicioso que podes preparar con distintas técnicas que che deixamos neste post.

Ingredientes

Elaboración

  1. Cortamos a cebola e o allo porro en brunoise e sofritimos cun pouco de aceite nunha pota. 
  2. Cortamos a pataca e a coliflor en anacos e engadímolos tamén á pota.

  3. Cubrimos con auga, engadimos un chisco de sal e cociñamos uns 40 minutos. 

  4. Cando a coliflor estea branda, retiramos do lume, escorremos unha boa parte da auga, para que a crema non quede moi líquida, e trituramos ata que quede unha textura suave e cremosa. 

  5. Probamos e corriximos de sal. Engadimos tamén noz moscada. 

  6. Preparamos os ovos escalfados. Podes facelo seguindo diferentes técnicas, pero para esta receita recomendámosche facelo así: coloca un filme sobre un cunco pequeno, engráxao con aceite, pon o ovo encima e pecha o filme. Quenta a auga e retíraa do lume antes de que rompa a ferver. Mergulla o paquetito co ovo e déixao uns 4-6 minutos. Retira da auga e retira o filme.  

  7. Empratamos a crema, colocamos o ovo escalfado encima.. e a comer!

Palabras claves: Nadal, Tradicional, Saudable
Leave a Comment

Your email address will not be published.