fbpx
Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz

Clafoutis de amoras silvestres

recceta-clafoutis-de-moras

Clafoutis de amoras silvestres

Dificultad: Intermediate Tiempo de preparación 20 mins Tiempo de cocción 30 mins Tiempo total 50 mins
Cooking Temp: 180  °C Porciones: 8
Mejor temporada: Summer

Descripción

É tempada de amoras e esta sobremesa de orixe francés é unha maneira perfecta de cociñar esta deliciosa froita silvestre. Unha receita fácil de elaborar e cun resultado espectacular que conquistará a toda a familia, desde os máis pequenos aos maiores. 

Ingredients

Elaboración

  1. Prequentamos o forno a 180º e engraxamos un molde para forno con manteiga e fariña. 
  1. Empezamos batendo os ovos co azucre, o leite e a esencia de vainilla. Integramos todo ben. 
  1. Agregamos a fariña tamizada e a fariña de améndoas. Mesturamos todo ben cunha espátula ata conseguir unha masa lixeira e sen grumos.

  2. Vertemos a masa no molde que preparamos para o forno.

  3. Distribuímos as amoras por toda a masa, para que non queden por toda a torta. Enfornamos sobre unha reixa uns 35-40 minutos, ata que vexamos que a masa callou.

  4. Sacamos do forno e deixamos arrefriar un pouco. Pódese espolvorear con azucre glacé.

Palabras claves: Sobremesas, tempada
Leave a Comment

Your email address will not be published.