Clafoutis de amoras silvestres
Descripción
É tempada de amoras e esta sobremesa de orixe francés é unha maneira perfecta de cociñar esta deliciosa froita silvestre. Unha receita fácil de elaborar e cun resultado espectacular que conquistará a toda a familia, desde os máis pequenos aos maiores.
Ingredients
Elaboración
-
Prequentamos o forno a 180º e engraxamos un molde para forno con manteiga e fariña.
-
Empezamos batendo os ovos co azucre, o leite e a esencia de vainilla. Integramos todo ben.
-
Agregamos a fariña tamizada e a fariña de améndoas. Mesturamos todo ben cunha espátula ata conseguir unha masa lixeira e sen grumos.
-
Vertemos a masa no molde que preparamos para o forno.
-
Distribuímos as amoras por toda a masa, para que non queden por toda a torta. Enfornamos sobre unha reixa uns 35-40 minutos, ata que vexamos que a masa callou.
-
Sacamos do forno e deixamos arrefriar un pouco. Pódese espolvorear con azucre glacé.