fbpx
Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz
Por qué as nosas galliñas comen millo?

Por qué as nosas galliñas comen millo?

Ver á avoa tirando millo ás galiñas foi e é unha estampa típica nas aldeas galegas. E se a avoa o fai, por algo será…

En Galicia gústanos facer as cousas ben, e se dende sempre o millo foi a base da alimentación das aves é por unha boa razón: as súas características nutricionais son óptimas para elas. Por iso as nosas galiñas comen millo. 

O millo é, principalmente, unha excelente fonte de enerxía para as galiñas. É o gran de cereal con maior valor enerxético, polo alto contido en amidón e graxa que hai dentro do gran. O amidón, que ten unha alta dixestibilidade, achega contorna ao 90% desa enerxía, mentres que as graxas achegan o outro 10%. Esas graxas son tamén unha boa fonte de acido linoleico, que inflúe no tamaño dos ovos e na concentración de ácidos graxos poliinsaturados Omega 6 e Omega 3.

Pero ademais, o millo contén proteínas, lípidos, vitaminas, minerais… e pigmentos naturais.

Unha cor máis intensa de forma natural

Os pigmentos naturais do millo proceden da xantofila. Este nutriente, que contén mono e dihidroxipigmentos ( luteína e zeaxantina), é un activo que dá cor aos ovos e á carne.  É o responsable de que, dunha maneira natural, as xemas dos ovos Demillo teñan unha cor máis intensa.

Por todas estas vantaxes é polo que nosas galiñas comen millo. O millo é a base da súa alimentación, que se complementa con outros cereais da mellor calidade que suplen algunhas das carencias de proteína, calcio, sodio ou microminerales que ten este gran.

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.