Por qué as nosas galliñas comen millo?
Ver á avoa tirando millo ás galiñas foi e é unha estampa típica nas aldeas galegas. E se a avoa o fai, por algo será…
En Galicia gústanos facer as cousas ben, e se dende sempre o millo foi a base da alimentación das aves é por unha boa razón: as súas características nutricionais son óptimas para elas. Por iso as nosas galiñas comen millo.
O millo é, principalmente, unha excelente fonte de enerxía para as galiñas. É o gran de cereal con maior valor enerxético, polo alto contido en amidón e graxa que hai dentro do gran. O amidón, que ten unha alta dixestibilidade, achega contorna ao 90% desa enerxía, mentres que as graxas achegan o outro 10%. Esas graxas son tamén unha boa fonte de acido linoleico, que inflúe no tamaño dos ovos e na concentración de ácidos graxos poliinsaturados Omega 6 e Omega 3.
Pero ademais, o millo contén proteínas, lípidos, vitaminas, minerais… e pigmentos naturais.
Unha cor máis intensa de forma natural
Os pigmentos naturais do millo proceden da xantofila. Este nutriente, que contén mono e dihidroxipigmentos ( luteína e zeaxantina), é un activo que dá cor aos ovos e á carne. É o responsable de que, dunha maneira natural, as xemas dos ovos Demillo teñan unha cor máis intensa.
Por todas estas vantaxes é polo que nosas galiñas comen millo. O millo é a base da súa alimentación, que se complementa con outros cereais da mellor calidade que suplen algunhas das carencias de proteína, calcio, sodio ou microminerales que ten este gran.