Os beneficios do ovo: versátil e para todas as idades
Hoxe en día celebramos… todo o que che imaxines! Pero hai un fito que SI merece ser celebrado, O Día Internacional do Ovo. Celébrase todos os anos, en todo o mundo, o segundo venres de outubro para enxalzar un dos alimentos máis nutritivos e versátiles que existen… Os beneficios do ovo son para todas as idades!
É un dos alimentos máis completos da nosa dieta; un superalimento con moitas propiedades. Estes son os beneficios do ovo para o organismo:
- Alto valor nutritivo
- Rico en proteínas
- Abundantes vitaminas, minerais e aminoácidos esenciais
- Ácidos graxos beneficiosos para a saúde cardiovascular
Bos a calquera idade
As súas calidades únicas fan dos ovos unha opción ideal para calquera estilo de vida e idade. O seu consumo é recomendable desde que o bebé está na barriga da súa nai ata a terceira idade. Por que?
Durante o embarazo e a lactación, xa vos contamos que o ovo ten un importante papel polo seu alto contido de colina. Así como de vitaminas, ferro e proteínas. E é que o ovo ten aproximadamente 6,3 gramos de proteínas e as mulleres en estado de xestación deberían consumir entre 90 e 110 gramos de proteínas diarias.
Na infancia esta alta cantidade de proteínas dos ovos tamén é moi recomendable. Os primeiros dous anos da nosa vida son clave para o crecemento e desenvolvemento e os ovos son un gran alimento para cumprir estes obxectivos. É recomendable que os nenos coman un ovo ao día, xa que lles achega a estrutura proteica para o desenvolvemento muscular, óseo e cerebral.
Na adolescencia requirimos valores nutricionais elevados e o ovo é un alimento perfecto para achegar os nutrientes esenciais que se necesitan para o desenvolvemento físico e intelectual.
E na idade adulta, os beneficios do ovo son esenciais para producir encimas e hormonas, ademais de que é un potente antioxidante. E que pasa durante a terceira idade? Os beneficios do ovo tamén son claros. É unha das principais fontes de colina, que mellora a función cognoscitiva; e ten vitamina D, que favorece a saúde ósea e muscular; e é bo tamén para preservar a saúde visual. Ademais, é fácil de preparar, de masticar e de dixerir.
Un alimento moi versátil
Ademais dos beneficios do ovo para todas as idades, é un alimento que encaixa con todos os perfís. Lembra…un ovo ao día é alegría! A todas as idades.
Na dieta dos deportistas é importante porque rexenera o tecido muscular despois do adestramento e é un excelente bocadillo antes dunha competición.
Para o que queren manter a liña, é recomendable incluír ovos no almorzo, isto estabiliza os niveis de azucre no sangue por moito máis tempo e manterache saciado.
E na cociña é un dos alimentos máis versátiles que podemos atopar. Serve para entrantes, sobremesas, pratos rápidos ou pratos principais, e pódese preparar de moitas maneiras: revoltos, cocidos, fritos, pasados por auga, ao prato…
Únete ás celebracións desde calquera lugar compartindo o teu prato de ovo favorito e usando #ElDíaMundialdelHuevo en redes sociais!