Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz
Mellora os teus pratos do Nadal con estas salsas con base ovo

Mellora os teus pratos do Nadal con estas salsas con base ovo

Eleva os teus menús do Nadal con estas deliciosas salsas!

O Nadal é unha época de celebracións e, por suposto, de deliciosas comidas. Para darlle un toque de sabor especial aos teus pratos, nada mellor que unhas salsas con base de ovo.  Aquí tes catro receitas fáciles e rápidas:

Mayonesa de ajo ahumado

  1. Maionesa de allo afumado
    Ingredientes:
  • 1 ovo
  • 1 cullerada de mostaza
  • 1 cunca de aceite de xirasol
  • 2 dentes de allo afumado (podes usar allo normal se non tes afumado)
  • Sal ao gusto
  • Zume de limón (opcional)

Preparación:

  1. Nun vaso de batedora, coloca o ovo, a mostaza e os dentes de allo.
  2. Agrega un chisco de sal e, se desexas, un chorrito de mollo de limón.
  3. Coa batedora no fondo do vaso, comeza a mesturar e, aos poucos, engade o aceite nun fío constante.
  4. Cando a mestura espese e teña unha textura cremosa, listo! Podes axustar o sal ao gusto.

salsa de ajo y limón

  1. Salsa de allo e limón

Ingredientes:

  • 1 ovo
  • 2 dentes de allo
  • Zume de 1 limón
  • 1 cunca de aceite de oliva
  • Sae e pementa ao gusto

Preparación:

  1. Nun vaso de batedora, coloca o ovo, os dentes de allo pelados e o mollo de limón.
  2. Agrega sal e pementa ao gusto.
  3. Do mesmo xeito que na maionesa, comeza a mesturar coa batedora no fondo e engade o aceite nun fío constante ata que a salsa espese.

salsa tártára

  1. Salsa Tártara
    Ingredientes:
  • 1 cunca de maionesa (podes usar a maionesa de allo afumado que fixeches)
  • 2 culleradas de alcaparras picadas
  • 2 culleradas de pepinillos en vinagre picados
  • 1 cullerada de cebola finamente picada
  • Zume de limón ao gusto
  • Sae e pementa ao gusto

Preparación:

  1. Nun tazón, mestura a maionesa coas alcaparras, os pepinillos e a cebola.
  2. Agrega mollo de limón ao gusto e mestura ben.
  3. Axusta o sal e a pementa segundo a túa preferencia.
  4. Refrixera por polo menos 30 minutos antes de servir para que os sabores intégrense.

salsa holandesa

  1. Salsa Holandesa
    Ingredientes:
  • 3 xemas de ovo
  • 1 cullerada de mollo de limón
  • 1 cunca de manteiga derretida (preferiblemente clarificada)
  • Sal ao gusto
  • Pementa branca (opcional)

Preparación:

  1. Nun tazón resistente á calor, bate as xemas de ovo co mollo de limón ata que a mestura vólvase espesa e pálida.
  2. Coloca o tazón sobre unha pota con auga fervendo a lume lento (baño maría), asegurándoche de que o fondo do tazón non toque a auga.
  3. Continúa batendo mentres agregas lentamente a manteiga derretida. A mestura debe emulsionarse e espesar.
  4. Retira do lume e agrega sal e pementa ao gusto.
  5. Serve inmediatamente ou mantén nun lugar morno ata o momento de servir.

Podes acompañalas con mariscos, verduras, carnes ou simplemente gozalas con pan. Desde Demillo esperamos que as túas comidas do Nadal sexan un éxito e que todos gocen destas salsas! Felices festas!

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.