É tempo de cociñar receitas con amoras!
É tempo de amoras! Agosto e setembro son os meses álxidos desta froita silvestre que ten grandes beneficios e que poderás atopar facilmente en montes, camiños e carreiros. E recollelas é unha bonita actividade para facer en familia, cos pequenos da casa, para logo preparar algún destas deliciosas receitas con amoras que che propoñemos.
Ademais de ser unha auténtica delicia silvestre, as amoras teñen moitos beneficios para a saúde. Son antioxidantes; ricas en vitaminas A, C e E, polo que favorecen a xeración de colágeno e a absorción de ferro para os ósos, os dentes e a pel; axudan a mellorar a visión; favorecen a circulación e teñen propiedades antiinflamatorias. Así que intégraas na túa dieta e non dubides en preparar algún destas sobremesas que che propoñemos.
Clafoutis de amoras
O clafoutis é unha receita orixinal de Francia que tradicionalmente se elabora con cereixas negras, pero que admite calquera tipo de froitos vermellos ou silvestres… por iso é unha de as nosas receitas con amoras favoritas. É un clásico da repostería, moi fácil de preparar e perfecta para tomar fría no verán. Nós deixámosche a nosa versión aquí.
Muffins de amoras
Os muffins ou as madalenas son outra gran opción para preparar con amoras. Este froito integrarase perfectamente coa masa da sobremesa e daralle un toque de cor e sabor moi especial. Nesta receita con amoras silvestres de Canal Cocina atoparás todos os pasos para facelos.
Mousse de amoras
Outra sobremesa de orixe francesa que ten como base da receita as claras de ovo. E tamén unha perfecta receita para facer con amoras, agora que están de tempada. A textura cremosa e fresca desta sobremesa combina moi ben co intenso sabor agridoce das amoras. Próbao con esta receita de Gallina Blanca!
Tarta de queixo con amoras
Na nosa selección de receitas con amoras tampouco podía faltar outro das nosas sobremesas favoritas, a torta de queixo. E se lle engades este froito silvestre, a combinación será irresistible porque, novamente, o sabor da zarzamora complementará á perfección a suavidade e a textura da cheesecake. E se queres que ademais teña un punto saudable extra, proba con esta receita de Cocinatis.
Zabaglione de amoras
É unha sobremesa italiana, ao que tamén se coñece co nome de sabayón, sambayón ou zabaione e que ten un gran sabor e unha textura moi delicada, a medio camiño entre as cremas e o mousse. Elabórase con ovo, azucre e viño e dise que naceu no século XVI debido ao antigo costume de consumir bebidas reconstituyentes a base de viño e de xema de ovo. E aínda que non se elabora con amoras, sempre se serve acompañado dalgunha froita vermella ou silvestre, polo que nos parece unha gran opción para pechar as nosas receitas con amoras. Próbaa con esta receita de Nuevo estilo.