Curiosidades sobre o Día do Chocolate e as súas sobremesas máis icónicas
O 13 de setembro naceron dous dos nomes máis vinculados ao chocolate: Roald Dahl, autor da novela Charlie e a fábrica de chocolate; e Milton S. Hershey, un famoso confitero que fundou unha das maiores compañías chocolateiras de América. Non é casualidade, por tanto, que este día celébrese tamén o Día Mundial do Chocolate, un alimento que leva séculos deleitando padais e que deu lugar a grandes receitas. Deixámosche a nosa selección e algunhas curiosidades sobre estes icónicos pratos.
Brownie de noces ou pistachos
Cóntase que alá a finais do século XIX, un famosos cociñeiro esqueceu botar fermento á súa receita de biscoito de chocolate. Deste erro naceu un das sobremesas de chocolate máis icónicos: o brownie. O seu nome fai referencia á intensa cor marrón que adquire o cacao nesta receita, e intenso é tamén o seu sabor. Para que o goces e celebres o Día do chocolate, propoñémosche dúas opcións: a nosa receita de brownie de pistacho ou esta de La Cocina de Frabisa de noces para airfryer.
Mousse de chocolate
O normal é que as receitas de sobremesas nazan na cociñas, da man de expertos chefs, cociñeiras ou apaixonados dos fogóns. Pero no caso do Mousse de chocolate hai unha teoría que outorga a creación deste cremoso sobremesa a un coñecido pintor: Toulouse Lautrec. O autor de famosas escenas da vida nocturna parisiense de finais do século XIX, adoitaba frecuentar bares e tabernas do barrio de Montmartre, e segundo dise el tivo a idea desa famosa escuma de chocolate. Verdade ou non, é outra das grandes receitas para celebrar este Día do chocolate.
E podes facelo coa Mousse de dous chocolates de La Cocina de Frabisa ou coa nosa versión con chocolate branco.
Coulant de chocolate
Outro dos grandes clásicos entre as sobremesas de chocolate naceu nunha estación de esquí. O chef francés Michael Bras viaxou coa súa familia á neve, pero o mal tempo empuxoulles a quedar resgardados na súa cabana e tomar chocolate á cunca. Con esta inspiración, o cociñeiro decidiu crear unha nova receita: un chocolate líquido resgardado dentro dun biscoito, para que ao abrilo saíse en volcán dende o seu interior. É unha verdadeira obra de arte da repostería, e conseguir que quede no punto perfecto non é sinxelo, pero animámosche a que o probes con esta receita de Eva Arguiñano.
Tarta Sacher
O Hotel Sacher e o Café Demel, ambos en Viena, dispútanse desde fai moito ser os creadores da receita orixinal da torta austríaca máis internacional: a Torta Sacher. Unha disputa que chegou aos xulgados e que segue xerando controversias. Pero salvo que esteas a pensar en visitar Viena para probala, esta disputa pouco afecta ao que queira gozar do inigualable sabor desta sobremesa.
Podes celebrar o Día do chocolate con esta receita de Directo al paladar.