fbpx
Huevos de gallinas alimentadas a base de maíz
Curiosidades sobre o Día do Chocolate e as súas sobremesas máis icónicas

Curiosidades sobre o Día do Chocolate e as súas sobremesas máis icónicas

O 13 de setembro naceron dous dos nomes máis vinculados ao chocolate: Roald Dahl, autor da novela Charlie e a fábrica de chocolate; e Milton S. Hershey, un famoso confitero que fundou unha das maiores compañías chocolateiras de América. Non é casualidade, por tanto, que este día celébrese tamén o Día Mundial do Chocolate, un alimento que leva séculos deleitando padais e que deu lugar a grandes receitas. Deixámosche a nosa selección e algunhas curiosidades sobre estes icónicos pratos.

Brownie de noces ou pistachos

Cóntase que alá a finais do século XIX, un famosos cociñeiro esqueceu botar fermento á súa receita de biscoito de chocolate. Deste erro naceu un das sobremesas de chocolate máis icónicos: o brownie. O seu nome fai referencia á intensa cor marrón que adquire o cacao nesta receita, e intenso é tamén o seu sabor. Para que o goces e celebres o Día do chocolate, propoñémosche dúas opcións: a nosa receita de brownie de pistacho ou esta de La Cocina de Frabisa de noces para airfryer.

Mousse de chocolate

O normal é que as receitas de sobremesas nazan na cociñas, da man de expertos chefs, cociñeiras ou apaixonados dos fogóns. Pero no caso do Mousse de chocolate hai unha teoría que outorga a creación deste cremoso sobremesa a un coñecido pintor: Toulouse Lautrec. O autor de famosas escenas da vida nocturna parisiense de finais do século XIX, adoitaba frecuentar bares e tabernas do barrio de Montmartre, e segundo dise el tivo a idea desa famosa escuma de chocolate. Verdade ou non, é outra das grandes receitas para celebrar este Día do chocolate.

E podes facelo coa Mousse de dous chocolates de La Cocina de Frabisa ou coa nosa versión con chocolate branco.

Dia-del-chocolate-mousse

Coulant de chocolate

Outro dos grandes clásicos entre as sobremesas de chocolate naceu nunha estación de esquí. O chef francés Michael Bras viaxou coa súa familia á neve, pero o mal tempo empuxoulles a quedar resgardados na súa cabana e tomar chocolate á cunca. Con esta inspiración, o cociñeiro decidiu crear unha nova receita: un chocolate líquido resgardado dentro dun biscoito, para que ao abrilo saíse en volcán dende o seu interior. É unha verdadeira obra de arte da repostería, e conseguir que quede no punto perfecto non é sinxelo, pero animámosche a que o probes con esta receita de Eva Arguiñano.

Dia-del-chocolate-coulant

Tarta Sacher

O Hotel Sacher e o Café Demel, ambos en Viena, dispútanse desde fai moito ser os creadores da receita orixinal da torta austríaca máis internacional: a Torta Sacher. Unha disputa que chegou aos xulgados e que segue xerando controversias. Pero salvo que esteas a pensar en visitar Viena para probala, esta disputa pouco afecta ao que queira gozar do inigualable sabor desta sobremesa.

Podes celebrar o Día do chocolate con esta receita de Directo al paladar. 

Dia-del-chocolate-Sacher

A clásica tarta da avoa

É un desas sobremesas que gusta a todo o mundo e que ten sabor de fogar. Na receita máis tradicional, o chocolate comparte protagonismo coa crema pasteleira ou as cremas; unha combinación que non ten rival e que é unha das grandes candidatas para celebrar o Día do Chocolate. Aquí che deixamos a nosa receita. 

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.