4 consellos para conservar os ovos en BatchCooking
O BatchCooking é unha técnica moi eficaz para organizar as comidas da semana e deixalas listas en tan só unhas horas. Pero, como podemos facer para incluír ovos e conservalos varios días? Deixámosvos uns consellos para conseguilo.
A temperatura é un dos factores esenciais. Unha das condicións ideais para que se reproduzan as bacterias é a temperatura ambiente. Por tanto, o mellor é gardar os ovos cociñados na neveira, e manter esta a uns 4ºC, así evitaremos que las bacterias se multipliquen.
Cocidos consérvanse mellor
Os ovos cocidos sen pelar pódense conservar ata unha semana. Isto débese a que os protexe dos patógenos e, ao estar cociñados, é máis complicado que se estraguen. Por iso, esta é o mellor método de cociñado do ovo para integralo nos nosos tuppers de BatchCooking. Déixao sen pelar ata o día que o vaias a comer, e estará perfecto.
É o complemento perfecto para acompañar unhas xudías con xamón, para unha ensalada ou esta potaxe de bacallau.
Un tupper adecuado
O tipo de tupper que utilicemos tamén é importante á hora de conservar os ovos. Imprescindible que sexan herméticos, cun bo peche… e preferiblemente de cristal. Desta maneira, queda illado do exterior e libre de partículas e compoñentes que poidan danalo.
Os primeiros da semana
Ademais dos ovos cocidos, podes optar por outras formas de cociñar o ovo para os teus pratos de BatchCooking. Unha tortilla (como esta de batata e cebola caramelizada), uns ovos revoltos ou uns ovos recheos (estes de guacamole, por exemplo) tamén encaixarán perfectamente no teu menú semanal.
Pero nestes casos, programa esas comidas para os primeiros días da semana. Consúmeas nun máximo de dous días para que estean frescos e poidas gozar dos teus pratos de BatchCooking sen ningún tipo de risco.
En Demillo temos unha chea de receitas que podes preparar para a túa BatchCooking semanal. Elixe as túas aquí.